Nieuws

Het laatste nieuws over het Centrumplan Didam

Centrum Didam volop in ontwikkeling

Een mooie mijlpaal voor de ontwikkeling van het centrum van Didam. Onlangs is het bestemmingsplan ‘Didam, herontwikkeling Schoolstraat eo’ vastgesteld. In de omgeving van de oude gemeentehuislocatie worden twee supermarkten, en maar liefst 52 woningen gerealiseerd.

Omleiding Wilhelminastraat

De omleiding is opgeheven! De komende maanden kan het (doorgaand) verkeer weer via de Wilhelminastraat door het centrum van Didam rijden.

Speelfontein 'De Bedriegertjes' geopend

07-07-2021 | De werkzaamheden aan het Lieve Vrouweplein in Didam hebben een mijlpaal bereikt: de speelfontein de ‘Bedriegertjes’ is officieel in gebruik genomen!

De Bedriegertjes zullen dagelijks van 10:00-22:00 uur hun waterstralen laten ontsnappen zodat alle kinderen deze zomer in Didam kunnen genieten van waterpret.

Wanneer er een evenement plaatsvindt op het Lieve Vrouweplein, zullen de fonteinen tijdelijk buiten werking zijn. In de wintermaanden zal de fontein, in verband met eventuele vorst, uitgeschakeld zijn.

Voortgang Lieve Vrouwplein

31-05-2021 | Inmiddels is al een groot deel van het pleingedeelte inclusief de terrassen van Lekkers Didam en Jan&Jan zichtbaar. Ook zijn er al enkele boombakken inclusief bomen aangebracht. Deze zorgen dat de contouren van het gehele gebied steeds duidelijker worden.

Twee weken eerder dan de oorspronkelijke planning is op 17 mei gestart met de 2e fase van de werkzaamheden aan het Lieve Vrouweplein. Dit betreft de aanleg van een deel van de Blauwe Ader en definitieve bestrating tot en met de kruising Torenstraat.

Voorafgaand aan de rioleringswerkzaamheden heeft ook weer archeologisch onderzoek plaatsgevonden. De kruising Wilhelminastraat – Torenstraat – Kardinaal de Jonglaan is zaterdag 3 juli weer volledig toegankelijk. De totale werkzaamheden aan het Lieve Vrouweplein zijn naar verwachting op 26 november 2021 afgerond.

Openingstijden centrumpunt Raadhuisstraat 14 Iedere vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur bent u van harte welkom voor inloop over het Centrumplan Didam. Wethouder Oscar van Leeuwen is aanwezig.

Vragen over de werkzaamheden

kunt u stellen aan Thomas Sieben omgevingsmanager van Roelofsgroep

Tel 06 50 99 06 53 (ook Whatsapp) E-mail t.sieben@roelofsgroep.nl

Overige vragen

kunt u stellen aan de gemeente Montferland projectgroep Centrumplan Didam

Tel (0316) 291 391 E-mail centrumplandidam@montferland.info